Hőkezelési ismeretek kovácsolása

Hőkezelési ismeretek kovácsolása

Hőkezelési ismeretek kovácsolása

Először határozza meg:

A kovácsolás kettős hőkezelés a kipárolgás és a magas hőmérsékletű temperálás, és annak célja, hogy a munkadarab jó általános mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Kovácsolás: A magas hőmérsékletű temperáló hőkezelési eljárás, mint a kovácsolás ismert. A magas hőmérsékleten történő temperálás 500-650 ° C közötti hőmérsékletet jelent. A kovácsolás az acél teljesítményét, az anyagot nagyfokú kiigazítással, erőssége, plaszticitása és szívóssága jobb, jó átfogó mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. A kezelés keményedése az edzett szorbit miatt. A temperált szorbitot a martenzit temperálásával alakítjuk ki, és optikai metallográfiai mikroszkóppal több mint 500-600-szor nagyítja fel. Ezt jellemzi a karbidok eloszlása ​​az összetett szervezet ferritmátrixában (beleértve a Cementite) pelleteket. Ez egyben a martenzit, a ferrit és a szemcsés karbid keveréke. Ekkor a ferrit alapvetően nem tartalmaz túlzott telítetlenséget, a karbid szintén stabil keményfém. Szobahőmérsékleten kiegyensúlyozott szervezet.

Másodszor, az alkalmazási példák kovácsolása: 45 acél kovácsolás

A kovácsolást gyakran közepes szén-dioxid (alacsony ötvözetű) szerkezeti acéloknál használják, amelyeket alacsony ötvözetű öntött acélban is használnak. Röviden, a nagy szerkezeti elemek mechanikai igényeit kovácsolni kell. (Keményedés és temperálás, termikus finomítás) fém anyagok egyik hőkezelési folyamat. Anyagok a kioltás után magas hőmérsékleten temperálás hívta kovácsolás kezelést. A cél az, hogy az acél nagy szilárdsággal és elegendő szilárdsággal rendelkezik, átfogó, kiváló mechanikai tulajdonságokkal. Mint függőleges tengely, csavar, fogaskerék stb. Általában a feldolgozás részei, de a durva nyersanyag után a mechanikai feldolgozáshoz.

45 acél kovácsolások

45 acél a szén szerkezeti acél, meleg és hideg feldolgozási teljesítmény jó, jó mechanikai tulajdonságok, és az ár alacsony, széles forrás, olyan széles körben használják. Legnagyobb gyengesége a magas keményedési képesség, keresztmetszeti méret és viszonylag magas munkadarabot nem szabad használni. 45 acél kipárolgási hőmérséklet A3 + (30 ~ 50) ℃, a gyakorlatban általában a felső határ. A magas kipárolgási hőmérséklet a munkadarab melegítési sebességét, felületi oxidációját csökkentheti, és javíthatja a munka hatékonyságát. A munkadarab ausztenitjének homogenizálása érdekében elegendő tartási idő szükséges. Ha a tényleges beépített kapacitás nagy, növelni kell a szigetelési időt. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az elégtelen keménység jelensége miatt egyenetlen melegítést okoz. De a szigetelési idő túl hosszú, sűrű szemcsés lesz, oxidatív dekarbonizálás komoly bajok, amelyek befolyásolják a kioltás minőségét. Hiszünk abban, hogy ha a beépített kemence nagyobb, mint a folyamat előírásai, a fűtés és a fűtési idő meghosszabbodik 1 /

Mivel a 45 acél keményedési képesség alacsony, ezért a 10% -os sóoldat hűtési arányát kell használni. Miután a munkadarab a vízbe kerül, meg kell keményíteni, de nem hideg, ha a munkadarab a hideg vízben a sós vízben megtörheti a munkadarabot, mert amikor a munkadarab 180 ° C-ra hűl, az ausztenit gyorsan mártenzitre transzformálva. Ezért, amikor a munkadarab hirtelen lehűlése a hőmérsékleti területre hűl, akkor lassú hűtési módszert kell alkalmazni. Mivel a vízhőmérsékletet nehezen lehet megragadni, tapasztalt működés esetén, amikor a víz a munkadarab jitterben megáll, akkor a levegő hűtése (például az olaj hűvösebb). Ráadásul a munkadarab a vízbe ne mozduljon statikusan, a munkadarab geometriai alakjának megfelelően, a rendszeres mozgáshoz. Statikus hűtőközeg statikus munkadarabbal, egyenetlen keménységhez, egyenetlen feszültséghez, amely a munkadarab deformációját vagy repedését eredményezi. 45 acél kovácsolás után a keménység el kell érnie HRC56 ~ 59, lehetősége alsó keresztmetszet, de nem kevesebb, mint HRC48, egyébként azt mutatja, hogy a munkadarab nem teljesen kijutott, a szervezet megjelenhet szorbita, vagy akár ferrit, Ez a szervezet a még mindig a mátrixban maradnak, nem kovácsolás céljából.

45-ös acél, a magas hőmérsékletű temperálás leállítása után a fűtési hőmérséklet általában 560 ~ 600 ℃, a keménység követelménye a HRC22 ~ 34-nek. Mivel a kovácsolások célja, hogy átfogó mechanikai tulajdonságokkal rendelkezzenek, így a keménységtartomány széles. De a rajzok keménységre vonatkozó követelményei, a keménység biztosítása érdekében a rajzok szerint kell beállítani az edzett hőmérsékletet. Ha egyes tengelyrészek nagy szilárdságot igényelnek, akkor a keménység követelményei magasak; és néhány fogaskerék, a kulcslyuk tengely részein, de kovácsolás után a marás, a dugó feldolgozása, a keménység követelményeket az alsó. Az edzés időtartamánál a keménységigénytől és a munkadarab méretétől függően úgy gondoljuk, hogy a temperálás utáni keménység függ az edzés hőmérsékletétől, és a temperálási idő nem, de vissza kell térnie az általános munkadarab temperálásán keresztül. Több mint egy óra.