A karimák felülete kemény hatással van a pecsétre?

A rugók felületének durva hatása van a tömítésre?

A karimák a felületet simábbá teszik, annál jobb? Valójában ez nem így van, ezért szükség van arra, hogy hol használják, így a karimák eltérő felületi érdességgel rendelkeznek, a következő karimák gyártók pedig részletesen leírják a személyzetet.

A karimák felületi érdessége nagy hatást gyakorol a tömítõ hatásra, különösen akkor, ha nem puha tömítést használ, a tömítõ felület érdessége az egyik legfõbb oka a szivárgásnak. Például a karmantyú felületének lapja spirál, a fém tömítés használata, ha az érdesség nagy, a tömítés nem blokkolható a spirálhorony által kialakított késsel, nyomás alatt, a média le fog szivárogni ez az árok.

A puha tömítésnek sokkal kisebb a simasága a karimák felületén, mert könnyen deformálható és megakadályozhatja a vágóélet, ezáltal megakadályozva a szivárgást. A puha tömítésen a karimák túl simaak, de nem rosszak, mert ebben az időben a csatlakozási szivárgás ellenállása kisebb lesz.

Ezért, amikor megvásároljuk a karimákat saját környezetüknek megfelelően lehet felhasználni annak igazolására, hogy szükség van-e sima vagy durva pontra, természetesen nem tudjuk, hol keresse fel a Flanges gyártók gyártóit, adunk Önnek a legjobbat a program használata.

Rozsdamentes acél karimák, mert a rozsdamentes acélnak jó korrózióállósága van, így a szerkezeti részek a konstrukció épségét fenntarthatják. A karimák nem termelnek korróziót, ütést, korróziót vagy kopást. A krómtartalmú karimák mechanikai szilárdságot és nagy nyúlást biztosítanak egy könnyű alkatrészgyártásban, kielégíthetők az építészek és a szerkezeti tervezők igényeihez. Minden fém oxigénnel reagál a légkörben, és így oxidálófóliát képez a felületen. Ha furatok képződnek, akkor a szénacél felülete festéssel vagy oxidációval szemben ellenálló fémmel festhető, de, mint ismert, ez a védelem csak film.

Karimák az eljárás alkalmazásában:

1, króm Karimás cső az amerikai szabvány megerősítése után Karimák Karimák nagyobbak, hajlamosak repedésre. Ha az azonos típusú króm rozsdamentes acél elektróda (G202, G207) hegesztésnek több mint 300 ° C-nak kell lennie, és a lassú hűtés után 700 ° C-on. Ha a hegesztés nem lehet hegesztés utáni hőkezelés, használja a karimacsövek elektródáját (A107, A207).

2. ábra: Karimák a korrózióállóság és a hegeszthetőség javítása és a Ti, Nb, Mo stb. Stabilitási elemek megfelelő növelésének javítása érdekében, jobb, mint a króm jobb karimák. Ha ugyanolyan típusú króm karimák elektródát (G302, G307) használunk, akkor több mint 200 ° C-os előmelegítés és 800 ° C-on kell a kezelés körül megemészteni. Ha a hegesztést nem lehet hőkezelni, használja a karimák elektróda (A107, A207).

3, annak érdekében, hogy a karimák ne takarja le a szem korrózióját, a hegesztési áram nem lehet túl nagy, kevesebb, mint körülbelül 20% szénacél elektróda, az ív nem lehet túl hosszú, hideg a rétegek között, a keskeny perem megfelelő .

4, az elektródot kell használni a száraz, titán kalcium típus szárítani 150 ℃ 1 órán át, alacsony a hidrogén típus 200-250 ℃ szárítás 1 óra (nem lehet ismételt szárítani, vagy könnyen hámozni a bőr héja ), hogy megakadályozza a hegesztőpasztaolajat és más szennyeződéseket, nehogy a varrat növelje a széntartalmat és befolyásolja a hegesztés minőségét.

5, Karimás csőhegesztés, a karbidok ismételt melegítésével, a korrózióállóság és a mechanikai tulajdonságok csökkentésével.

6, alacsony nyomású cső használhatja a huzalok Karimák, több mint 4 kg nyomás a hegesztő karimák, az elektródának jó korrózióállósággal és oxidációs ellenállással kell rendelkeznie. Tegyen egy tömítést a két karima közé, és húzza meg csavarokkal. Különböző nyomások A karimák különböző vastagságúak és különböző csavarokat használnak.