Rozsdamentes acél kovácsolások

A kovácsolás olyan gyártási folyamat, ahol a fémeket nagy nyomás alatt préselik, nyomják vagy összenyomják, hogy nagy szilárdságú alkatrészeket alkossanak. A kovácsolt rozsdamentes acél ideális olyan alkalmazásokhoz, ahol a korrózióállóság és a biztonság megőrzése kritikus. A kovácsolt rozsdamentes acél 904L karimák ...

Termék részletek

A kovácsolás olyan gyártási folyamat, ahol a fémeket nagy nyomás alatt préselik, nyomják vagy összenyomják, hogy nagy szilárdságú alkatrészeket alkossanak. A kovácsolt rozsdamentes acél ideális olyan alkalmazásokhoz, ahol a korrózióállóság és a biztonság megőrzése kritikus. A kovácsolt rozsdamentes acél 904L karimák a gyógyszeripari gépeken egy tökéletes példa. Elsősorban háromféle kovácsolási folyamat létezik: nyitott kovácsolás, ideális nagyobb rozsdamentes acél komponensekhez; zárt-kovácsolt kovácsolás, amely bonyolultabb tervezésekhez és szigorúbb toleranciákhoz igazodik; és gyűrű alakú kovácsolás, amely nagy szilárdságú gyűrű alakú alkalmazások létrehozására szolgál.


Nagy teljesítmény és erő

A kovácsolási folyamatot olyan alkalmazásokban alkalmazzák, ahol a teljesítmény és az erő kritikus követelmények.

A kovácsolt komponenseket általában stressz- és sokkhelyzetekben találják meg. Dugattyúk, fogaskerekek és kerékagyak nagy teljesítményű autókban és repülőgépekben gyakran kovácsolt rozsdamentes acélból készülnek.

A kereskedelem eszközei

A kalapácsok, prések és felszedők a kovácsolás folyamatában használt alap típusú eszközök. A kalapácsok legfeljebb 50 000 font erejéig alkalmazhatják a sajtót, ahol a prések 50.000 tonna erejéig képesek. A felhúzók alapvetően vízszintesen használt sajtolószerszámok, amelyek megnövelik a munkadarab átmérőjét a hosszúságának összenyomásával.

A minőség jelzése

A "kovácsolt" a kézi szerszámok és a hardver minősége. Fogók, kalapácsok, kulcsok, kertészeti eszközök és sebészeti szerszámok szinte mindig kovácsolással készülnek.


Rozsdamentes acél kovácsolási folyamatok

Nyitott kovácsolás

Ideális a nagyméretű rozsdamentes acélok feldolgozásához, a nyitott présgépek nem korlátozzák az acél billeteket a kovácsolási folyamat során, és lapos présszerszámokat használnak precut profiloktól és mintáktól mentesen.

Zárt kovácsolás

A bezárt kovácsolás, más néven benyomást keltő kovácsolás, szinte korlátlan formavilágot eredményezhet, amelyek tömege a puszta ouncoktól több mint 500 kg-ig terjed. Amint azt a név is jelzi, két vagy több, benyomást tartalmazó matricát hoznak össze, mivel a kovácsolt állomány műanyag deformáción megy keresztül. Mivel a szerszámok korlátozzák a fém áramlást, ez a folyamat bonyolultabb alakzatokat és közeli tűréseket eredményezhet, mint a nyitott kovácsolás. A benyomást keltő kovácsolás a legtöbb rozsdamentes acél kovácsolásáért felelős.

Hengerelt kovácsolás

Ha az ipari alkalmazások nagy szilárdságú, kerek keresztmetszetű komponenseket igényelnek, akkor nincs összhangban a hengerelt kovácsolással. Az eljárás tipikusan egy nyitott kúpos kovácsolással kezdődik, hogy egy gyűrűs előformát hozzon létre, amely egy fánk formájában van kialakítva. Ezután több görgő nyomást gyakorol az előformára, amíg a kívánt falvastagság és magasság elérése meg nem történik. A konfigurációk laposak lehetnek, például egy alátét vagy egy 20 hüvelyk feletti magasság. A gyűrűk számos méretben gördíthetők, a gördülőcsapágyaktól a nagynyomású edényekig.


A nagyméretű rozsdamentes acél forgácsok nagykereskedelmét a vezető kovácsolt gyártók és beszállítók közül választja ki? Ezután azonnal kapcsolatba léphet gyárunkkal.

Vizsgálat