Forró ideges kovácsolás

Forró ideges kovácsolás

Különbözik a zárt szerszám kovácsolásról, a forró érzéses kovácsolás egy másik kovácsolási technika, mivel egyes rudakat forró kovácsolással kell ellátni, és egyik vagy két oldalukra kell alakítaniuk. Általában véve, ez a kovácsolási technika sok nyersanyagot és megmunkálási időt takarít meg a zárt szerszám kovácsoláshoz és a nyitott szerszámhoz képest.

Termék részletek

Különbözik a zárt szerszám kovácsolásról, a forró érzéses kovácsolás egy másik kovácsolási technika, mivel egyes rudakat forró kovácsolással kell ellátni, és egyik vagy két oldalukra kell alakítaniuk. Ezt a gyártási folyamatot széles körben használják a kötőelemek gyártásához, csavarfejek, csavarfejek stb. Kialakításához.


Általában véve, ez a kovácsolási technika sok nyersanyagot és megmunkálási időt takarít meg, csak a zárt kovácsolás és a kovácsolás kovácsolásának technikáival összehasonlítva. Például volt egyfajta termékünk, karimatengelynek nevezünk, forró felforgácsolási technikát használunk, csak kb. 300 kg alapanyagra van szükségünk, de ha ez a fajta alkatrész használja a szabad sajt kovácsolást, akkor több mint 500 kg nyersanyagra és sokkal több megmunkálási lépéssel.


Merevül felboríthatjuk a rudakat és a tengelyeket, nemcsak szén- és ötvözött acélokból, hanem különféle rozsdamentes acélokból, duplex rozsdamentes acélokból stb.


A forró kovácsolás technikai lépései az alábbiak szerint:


Egy irányítószerszám vagy kosár merőlegesen helyezkedik el egy rúd vagy rúd keresztmetszetű végfelületére, amely egy matricaban van megfogva. Nyomás alkalmazásával a rúd hossza csökken, és az átmérő növekszik (ideges).


Vágjuk a nyersanyagokat megfelelő hosszúságban, majd melegítsük az egyik oldalát megfelelő hőmérsékleten, a felmelegített rudat vagy tengelyt formába / szerszámba helyezzük, majd 3 irányba préseljük különféle formákra. A kovácsológép 3 irányba nyomhat, balra , jobbra és felette.


Lásd a forrásképet

Vizsgálat