Alumínium kovácsolások

Termék részletek

A kovácsolás olyan gyártási folyamat, ahol a fémeket nagy nyomás alatt préselik, nyomják vagy összenyomják, hogy nagy szilárdságú alkatrészeket alkossanak. A kovácsolt alumínium olyan alkalmazásokhoz ideális, ahol a teljesítmény és a biztonság kritikus, de gyorsabb vagy energiahatékonyabb a könnyebb fém. A Daytona versenyautók kovácsolt alumínium kerekei tökéletes példa. Elsősorban háromféle kovácsolási folyamat létezik: nyitott kovácsolás, ideális nagyobb alumínium alkatrészekhez; zárt-kovácsolt kovácsolás, amely bonyolultabb tervezésekhez és szigorúbb toleranciákhoz igazodik; és gyűrű alakú kovácsolás, amely nagy szilárdságú gyűrű alakú alkalmazások létrehozására szolgál.


Nagy teljesítmény és erő

A kovácsolási folyamatot olyan alkalmazásokban alkalmazzák, ahol a teljesítmény és az erő kritikus követelmények.

A kovácsolt komponenseket általában stressz- és sokkhelyzetekben találják meg. A nagy teljesítményű autók és repülőgépek pisztolyai, fogaskerekei és kerékagyai gyakran kovácsolt alumíniumból készülnek.

● A kovácsolt alumínium tökéletes a repülőgépipar számára

A kihívásokkal teli és kemény környezetben az erős és tartós, de könnyű szerkezetekre is szükség van. Az acélhoz képest kovácsolt alumínium alacsony sűrűsége ideális választás az űrkutatási alkalmazásokhoz.

A kereskedelem eszközei

A kalapácsok, prések és felszedők a kovácsolás folyamatában használt alap típusú eszközök. A kalapácsok legfeljebb 50 000 font erejéig alkalmazhatják a sajtót, ahol a prések 50.000 tonna erejéig képesek. A felhúzók alapvetően vízszintesen használt sajtolószerszámok, amelyek megnövelik a munkadarab átmérőjét a hosszúságának összenyomásával.

A minőség jelzése

A "kovácsolt" a kézi szerszámok és a hardver minősége. Fogók, kalapácsok, kulcsok, kertészeti eszközök és sebészeti szerszámok szinte mindig kovácsolással készülnek.


Alumínium kovácsolási folyamatok

1. Nyissa ki a kovácsolást

Ideális a nagy alumínium-darabok feldolgozásához, a nyitott présgépek nem korlátozzák az alumínium billetet a kovácsolási folyamat során, és lapos présszerszámokat használnak precut profiloktól és mintáktól mentesen. A legfeljebb 200 000 font és 80 láb hosszúságú alumínium tömbök szabadon kovácsolhatók, így nagy alumíniumkomponenseket hoznak létre, optimális szerkezeti integritással. Miközben a hegesztési és illesztési eljárások hasznosak a nagy komponensek létrehozásában, nem egyezhetnek meg egy kovácsolt rész erősségével vagy tartósságával. A nyitott kovácsolásokat csak a kiindulási készlet mérete korlátozza.

2. Kihagyott kovácsolás

A lezárt kovácsolás, amelyet úgy is neveznek, mint a benyomást keltő kovácsolás, szinte korlátlan formavilágot eredményezhet, amelyek tömege a puszta uncia-tól több mint 200 kg-ig terjed. Amint azt a név is jelzi, két vagy több, benyomást tartalmazó matricát hoznak össze, mivel a kovácsolt állomány műanyag deformáción megy keresztül. Mivel a szerszámok korlátozzák a fém áramlást, ez a folyamat bonyolultabb alakzatokat és közeli tűréseket eredményezhet, mint a nyitott kovácsolás. A benyomást keltő kovácsolás az alumínium kovácsolás többségét jelenti.

3.Rolled-ring kovácsolás

Ha az ipari alkalmazások nagy szilárdságú, kerek keresztmetszetű komponenseket igényelnek, akkor nincs összhangban a hengerelt kovácsolással. Az eljárás tipikusan egy nyitott kúpos kovácsolással kezdődik, hogy egy gyűrűs előformát hozzon létre, amely egy fánk formájában van kialakítva. Ezután több görgő nyomást gyakorol az előformára, amíg a kívánt falvastagság és magasság elérése meg nem történik. A konfigurációk laposak lehetnek, például egy alátét vagy egy 20 hüvelyk feletti magasság. A gyűrűk számos méretben gördíthetők, a gördülőcsapágyaktól a nagynyomású edényekig.

Kerekek a sebesség, a teljesítmény és a biztonság érdekében

A profi versenyautó vezetői tudják, hogy a kovácsolt alumínium kerekek nagy választékot jelentenek a versenyképes versenyzés büntetési feltételeinek. A gyors és a teljesítményre épített kovácsolt kerekek rendkívül könnyűek, nagyon erősek és rendkívül merevek. Kovácsolt alumínium kerekeket találtak a versenypályáról is. A Porsche, a Lamborghini és az Audi nagy teljesítményű sportmodellei mindezek elegáns és nagy teljesítményű kerekekkel is felszerelhetők.


Ön a nagyméretű alumínium kovácsoltok nagykereskedelmét fogja vállalni az egyik vezető kovácsolt gyártótól és szállítóktól? Ezután azonnal kapcsolatba léphet gyárunkkal.
Vizsgálat